Pensioen

Pensioen, ja leuk!                                                                  20-10-2021

 

Je komt best redelijk vroeg je bed uit om een broodje te gaan bakken in een takkenbos oven op een super leuk park waar spelen ontdekken is. Gezien de weerssituatie rond 14.00 uur weer huiswaarts gekeerd. Dan toch maar even naar de Gemeentewerf gegaan om ons van teveel en overdadig materialistisch overschot te ontdoen.

Daarna nog drie keer de telefoon ter hand gehad, twee keer waren dat mensen die dachten mij nodig te hebben. En één wilde iets spuien, er kwamen nog heel veel dingen tussen.

Erna toch even naar mijn cluppie toe voor een klusje. Tot zover nog allemaal te hendelen.

En toen verscheen er een kennis op de stoep of ik even mee wilde helpen, nouja vooruit dan. Ik sta al niet zo bekend als sociale burger en medemens maar vooruit. Ik had eigenlijk nog geen flauw idee met wat ik de man kon helpen! Bleek er een levende brok shoarma in de sloot te liggen. Afijn je wil niet weigeren dus toch effe mee gelopen, de regen begon wat ruimer uit de lucht te vallen. Een bijkomend feit was wel dat ik net een paar nieuwe sloffen uit de doos aan mijn tientenige onderdanen had geschoven.

Het brok shoarma wilde niet echt meewerken maar uiteindelijk kregen we hem op het zeer natte vaste land. De eigenaar moest wel weer gelijk het water in om er een beetje toonbaar uit te zien. Het vierpotige dier begon gelijk te knagen aan wat groen spul, dus zal het wel redden.

De regen stortte op dat moment ongehoord uit de hemel zodat ik nog enige tijd op mijn cluppie diende te verblijven want ik wilde niet onderweg verzuipen.

Thuis aangekomen eerst mijn nieuwe sloffen weer toonbaar gemaakt alhoewel de nieuwigheid er wel vanaf was en ik bleek ook nog kook corvee te hebben bij mijn vriendin.

Wat is met pensioen zijn vraag ik me af?!

 

Gewoon Dirk

Tags: No tags

Comments are closed.