Rolstoel!

De mens, en ik snap het nog steeds niet!                                                    

Heel veel reclame’s gaan over gezondheid. Er worden overal AED apparaten opgehangen en het Nederlandse volk word opgeroepen om de mensheid te helpen. Allerlei acties worden ondernomen om de arme landen uit de armoe te halen ect, ect

Je kan het zo gek niet noemen of is wel een actie. Tot bij de plaatselijke Spar iemand niet goed wordt en dan blijkt er niet eens een rolstoel te zijn. Niet dat ik de Spar dat kwalijk neem want als supermarkt ben je niet ingesteld op gezondheid’s problemen. Maar als er op loopafstand een huisartsen praktijk zit zou je kunnen verwachten dat er een rolstoel zou staan. Neen het is een praktijk en geen huisartsenpost. Nou daar zit het verschil in volgens een dame die ik er op aansprak. Oké het zal.  Vervolgens werd de dame van de Spar naar de fysio praktijk gestuurd want misschien dat daar een rolstoel aanwezig zou zijn? En alles op loopafstand he!

Neen ook daar niet had gekund toch? Toen heb ik maar de suggestie gedaan dat er in het bejaarde centrum wel één stond (ik was namelijk getuige van het gebeuren) en ik had er daar wel eens één zien staan toen één van mijn opvoeders daar nog woonden. En jawel daar haalde de medewerker van de Spar er één vandaan. Ik hoop voor de persoon in kwestie dat het goed is afgelopen. En toch begrijp ik er niets van. Dat er zoveel acties zijn maar er geen simpele rolstoel bij een huisartsen praktijk staat! Ach het verschil zit in POST en PRAKTIJK. En dat in een buurt waar zoveel grijsaards wonen.

Maar daarom ben ik ook maar,

Gewoon Dirk

Tags: No tags

Comments are closed.