Vuurwerk

Vuurwerk                                                                                                   januari 2020

Tja iedereen heeft zijn mond vol over vuurwerk. We moeten lid worden van een groep “Nederland vuurwerkvrij”

En het is weer in het nieuws en een hype. Het duurt een dag of 3 a 4 dan schrijft iedere columnist er over en dan gaat het leven weer gewoon verder. Tenminste als je gewoon blijft ademen want dat is de truck. De politiek komt ook weer op voor zijn achterban en het leven gaat over in het gezeur of de winter toch weer komt of dat het kwakkelen blijft.

We moeten als koe en stier vooral niet vergeten dat wij ook kalf zijn geweest, en sommige nog steeds zijn! Welaan wat is nu het leukste om te doen ! juist iets wat niet mag dat is duidelijk.

Volgens mijn bescheiden mening zijn er een aantal oorzaken ten eerste we barsten van de tweebenige tientenige de “mens”dus. Dat komt vooral uit de techniek maar dat is nu niet het onderwerp.

En dan de tweede ze vergeten het product van de kortstondige liefde op te voeden en moraal bij te brengen.

Ik gaat de discussie verder niet aan want vuurwerk zal er blijven. Wij hadden vroeger ook vuurwerk maar een stuk minder en als wij het ontstaken tijdens de kerkdienst op oudejaar dan werd het door ons vader in beslag genomen. Terwijl wij niet in de kerk zaten maar we hadden respect voor de omgeving en het gezag. Om twaalf ging het los een paar rotjes van de paarse kleur van de firma Schuurmans uit ik meen Leeuwarden. En dan nog een half uurtje carbid schieten met een Buisman blikje. Een klen gaotje in den bojum en een  flinke spuug erop dekselke erop een een luciferke erbij en boooom. Da was dolle pret.

Het zou een idee zijn om vuurwerk zones in te stellen, want door het verbieden wordt het alleen maar erger. En gespekt en moraal moet er weer ingestampt worden maar dat is een grote taak van de mama,s en de papa,s

Gewoon Dirk

Tags: No tags

Comments are closed.